Jaký server doporučit pro malé firmy v roce 2023?
V poslední době přemýšlím o tom, jaký server by byl nejvhodnější pro malé firmy, které se snaží optimalizovat svoje IT řešení. Jsem si vědom, že možnosti jsou nesčetné a každá firma má své specifické potřeby, ale rád bych slyšel názory těch, kteří mají nějaké zkušenosti. Jaký typ serveru je v roce 2023 nejefektivnější? Měly by malé firmy investovat do fyzického serveru na místě nebo raději zvolit cloudové řešení? Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? A co bezpečnost dat? To je pro mě taky důležité téma, protože malé firmy často nemají dostatek zdrojů na robustní IT zabezpečení. Jak to tedy děláte vy? Používáte nějaké konkrétní platformy nebo služby, které vám usnadnily práci? Jak se liší náklady na údržbu a provoz mezi různými typy serverů? Chtěl bych znát i názory na hostingové společnosti a jejich služby. Jaké máte zkušenosti s jejich zákaznickým servisem a spolehlivostí? Co se týče výkonu, jak si vedou servery od různých výrobců? Jsou lepší volby než jiné v kontextu malého podnikání? A co flexibilita – je možné snadno škálovat tyto servery podle rostoucích potřeb firmy? Jaké jsou vaše tipy nebo triky při výběru serveru pro malé podniky? Budu vděčný za jakékoliv rady a doporučení. Zajímá mě všechno, co může pomoci zajistit hladký chod malého podniku. Děkuji!