Jak zjistím, co všechno sleduje můj monitorovací nástroj?
V poslední době se hodně zajímám o monitorování serverů a chtěl bych se zeptat, jakým způsobem zjistit, co přesně všechno sleduje můj monitorovací nástroj. Mám na mysli různé metriky, jako je využití CPU, paměti, disků nebo třeba síťového provozu. Zajímalo by mě, jestli je možné nějakým způsobem přistoupit k nastavení těchto nástrojů a podívat se na to, jaké parametry vlastně sledují? Dost často slyším o různých nástrojích na monitorování jako například Zabbix nebo Prometheus, ale nevím, jak zjistit, co přesně jednotlivé metody monitorování zahrnují. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké užitečné tipy nebo doporučení pro začátečníky v této oblasti, aby se vyhnuli chybám při konfiguraci těchto nástrojů. Jaký je nejlepší způsob, jak prozkoumat všechny tyto možnosti? Je potřeba mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti, abych mohl efektivně porozumět tomu, co můj monitorovací nástroj sleduje? A jaké zdroje informací byste doporučili pro lepší pochopení této problematiky? Děkuji za každou radu.