Jaké nástroje na zálohování dat jsou nejlepší?
Když se zamyslím nad tím, jak důležité je mít zálohovaná data, přemýšlím o různých možnostech, které máme k dispozici. Mám na mysli různé nástroje na zálohování, které by mohly být užitečné pro jednotlivce nebo firmy. Napadá mě spousta otázek. Co třeba cloudová řešení? Slyšel jsem o několika populárních službách, ale nevím, jestli opravdu stojí za to do nich investovat. Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody cloudových záloh? Jsou nějaké specifické nástroje, které jsou lepší než ostatní? A co fyzické zálohy, jako externí disky nebo NAS zařízení? Je lepší mít data na fyzickém médiu nebo se spolehnout na cloud? Jaké nástroje byste doporučili pro automatizaci zálohování? Je důležité mít nějaký software, který dělá zálohy pravidelně bez mého zásahu? A co bezpečnost? Jak zabezpečujete svá zálohovaná data proti ztrátě nebo útokům? Dále bych chtěl vědět, jak často by se měly zálohy provádět. Je lepší udělat to denně, týdně nebo měsíčně? Jaké máte zkušenosti s různými nástroji a co byste doporučili začátečníkům? Které nástroje na zálohování dat jsou podle vás nejlepší a proč?