Co všechno mám vzít v úvahu při výběru serveru pro virtualizaci?
Když přemýšlím o výběru serveru pro virtualizaci, mám na mysli spoustu věcí. V první řadě by mě zajímalo, jaký hardware je pro takové nasazení nejvhodnější. Je lepší jít do silnějších procesorů s více jádry, nebo raději investovat do rychlejších SSD disků? Jak důležitá je RAM a kolik jí vlastně potřebuji? Mám se zaměřit na určitý typ serveru, jako jsou blade servery, rackové servery nebo tower servery? Jaký má vliv volba operačního systému na výkon virtualizace? Vím, že nějaké hypervizory jsou lepší pro různé scénáře, ale jak poznám, který je pro mě ten pravý? Měli bychom také brát v potaz bezpečnostní aspekty – co třeba šifrování dat a zálohování virtuálních strojů? Jak si vůbec udržet virtualizaci v chodu co nejefektivněji a co dělat, když nastanou problémy? Nejen to, ale co když chci server škálovat v budoucnu? Mám zvolit nějakou cloudovou variantu nebo se držet fyzického serveru doma? Jak si zajistit dobrou konektivitu a latenci pro naše virtualizované prostředí? A co spotřeba energie, jak to všechno ovlivní náklady na provoz? Jaké jsou nejlepší praktiky pro monitorování výkonu serveru a správy virtuálních strojů? Tyhle otázky mi pořád běhají hlavou a rád bych znal názory ostatních na to, co všechno bych měl zvážit při výběru serveru pro virtualizaci.