Jak zjistím, jestli mi server funguje správně?
Mám server, který používám na různé projekty, ale poslední dobou mám pocit, že něco není v pořádku. Jak se dá zjistit, jestli ten server běží správně? Přemýšlím o různých věcech, jako je výkonnost, dostupnost a vůbec celková stabilita. Nechci čekat, až mi klienti začnou hlásit problémy nebo dojde k nějakému výpadku. Existují nějaké nástroje nebo metody, které bych mohl použít k monitorování stavu serveru? Jaké příznaky by měly vyvolat moji pozornost? Měl bych sledovat zatížení procesoru, RAM nebo třeba diskového prostoru? A co takové věci jako odezva serveru a doba načítání stránek? Jak to ovlivňuje celkovou funkčnost serveru? Zajímalo by mě i, jestli je dobré mít nastavené upozornění na problémy, nebo jestli stačí kontrolovat všechno ručně. A co když zjistím, že server nefunguje tak, jak má? Jaké kroky bych měl podniknout k jeho opravě? Omlouvám se za spoustu otázek, ale opravdu se chci ujistit, že můj server je v pořádku a že zvládne všechny úkoly, které mu dávám. Díky předem za rady!