Jaký je rozdíl mezi Docker a Kubernetes a který je lepší pro moje potřeby?
Nedávno jsem se začal zajímat o kontejnery a zrovna jsem narazil na Docker a Kubernetes, ale pořád mi to není úplně jasné. Když jsem se snažil pochopit, co vlastně dělají, zjistil jsem, že každý z nich má nějaké výhody, ale rozdíly jsou pro mě zatím takové šedé místo. Vím, že Docker je něco jako nástroj pro vytváření a správu kontejnerů a že se hodně používá pro vývoj a nasazení aplikací. Ale pak je tady Kubernetes, což prý pomáhá s orchestrace těchto kontejnerů v produkčním prostředí, ale co přesně to znamená? Proč bych měl používat jen jedno z toho nebo dokonce obojí? Zajímalo by mě, jaké scénáře nebo typy projektů by mohly těžit z použití Dockeru versus Kubernetes. Mám malé projekty, které bych chtěl nasadit, ale nevím, jestli mám jít cestou Dockeru nebo jestli už bych měl přemýšlet o Kubernetes. Jak se tyto technologie liší v praxi? A co je lepší volba pro někoho, kdo teprve začíná a potřebuje něco jednoduchého? Může mi někdo objasnit, jak to vlastně vše funguje a jak se rozhodnout mezi těmito dvěma možnostmi? Díky moc!