Na co se mám koukat, když chci dedikovaný server pro e-shop?
Přemýšlím o tom, že bych potřeboval dedikovaný server pro svůj e-shop, ale mám v tom docela zmatek. Co všechno bych měl zvážit, než se rozhodnu? Je jasné, že potřebuji něco výkonného, ale jak vlastně poznat, co je dostatečné? Jaké parametry jako CPU nebo RAM jsou důležité pro to, aby e-shop fungoval hladce i při zvýšeném provozu? Co takhle diskové úložiště? Měl bych zvolit SSD nebo HDD a jak se to promítne do rychlosti načítání stránek? A co bezpečnost? Jaké bezpečnostní prvky by server měl mít, abych mohl chránit osobní údaje svých zákazníků? Mám také uvažovat o zálohách a obnově dat – jak to všechno funguje na dedikovaném serveru? Když už mluvím o provozních nákladech, co by mě mělo zajímat ohledně cenových nabídek od různých poskytovatelů serverů? Je lepší jít s nějakou známou firmou nebo zkusit menšího poskytovatele? Jak si ověřit jejich spolehlivost? No a co podmínky SLA a technická podpora – na co si dát pozor? A poslední otázka: je lepší mít server v ČR nebo někde v zahraničí? Co se vyplatí víc z pohledu latence a dostupnosti? Vím, že je toho hodně, ale každá rada se hodí. Díky!