Jak zjistit, jaký CPU je nejlepší pro můj server?
Když přemýšlím o tom, jaký procesor zvolit pro svůj server, cítím se dost zmateně. Na trhu je tolik možností, od různých výrobců až po různé modely s různými specifikacemi. Mám na mysli hlavně to, že chci server, který zvládne moje potřeby, ať už jde o hosting webových stránek, běh databází nebo virtualizaci. Jak vlastně zjistit, co je pro mě nejlepší? Měl bych se zaměřit na výkon jednotlivých jader, nebo na vícejádrové procesory? A co třeba frekvence? Opravdu to dělá tak velký rozdíl? A co spotřeba energie? Zajímá mě také, jak důležitá je kompatibilita s základní deskou a dalšími komponenty. Zkoušel jsem si najít nějaké recenze a porovnání, ale mám pocit, že každý doporučuje něco jiného. Jak se vlastně určuje ten „nejlepší“ CPU pro server? Měl bych se podívat na benchmarky nebo spíše na zkušenosti jiných uživatelů? Jak moc hraje roli to, k čemu konkrétně server používám? Jsou tu nějaké speciální značky nebo modely, které bych měl zvážit? Bude mi stačit levnější procesor, nebo je lepší investovat do něčeho výkonnějšího do budoucna? Napadá mě také otázka ohledně podpory různých technologií jako je hyper-threading nebo ECC paměti - jsou to faktory, které bych měl brát v potaz? Zkrátka hledám nějaké rady a tipy, jak se v tom všem zorientovat a vybrat ten správný CPU pro můj server.