Jak vybrat poskytovatele dedikovaných serverů?
Když přemýšlím o pořízení dedikovaného serveru, mám v hlavě spoustu otázek. Je jasné, že to není rozhodnutí, které bych měl brát na lehkou váhu. Jak vlastně vybrat toho pravého poskytovatele? Co všechno bych měl vzít v úvahu? Je důležité se zaměřit na rychlost a spolehlivost serveru, nebo je stejně důležitá i zákaznická podpora? Jak moc se liší ceny mezi různými poskytovateli a jak poznám, že dostanu za své peníze dobrou hodnotu? Měl bych se dívat na lokalizaci serveru, nebo je to jedno? Co třeba možnosti škálování a upgradu, jak důležité jsou pro budoucí růst mého projektu? A co bezpečnost – jak zajistit, aby moje data byla chráněná a poskytovatel měl nějaké záruky proti výpadkům? Když už mluvím o výpadcích, jaké jsou standardy dostupnosti a co znamenají pro můj provoz? Jak moc je důležité sledovat recenze a zkušenosti jiných uživatelů s daným poskytovatelem? A co technické specifikace – jak se orientovat v různých procesorech, RAMkách a diskových polích? Je lepší investovat do SSD disků místo klasických HDD? A co licenční poplatky za software, jak moc mě to může překvapit v budoucnu? Opravdu se vyplatí mít dedikovaný server, nebo by stačilo začít s virtuálním? Otázky se množí a já jsem si jistý, že nejsem sám, kdo má podobné myšlenky. Jaký je tedy nejlepší postup při výběru poskytovatele dedikovaných serverů?