Jak velké úložiště vybrat pro webový server?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jaké úložiště bych měl zvolit pro svůj webový server, ale vůbec nevím, jak na to. Mám totiž pocit, že výběr správného úložného prostoru je extrémně důležitý, ale zároveň dost složitý. Chtěl bych mít jistotu, že si vyberu něco, co bude vyhovovat potřebám mého projektu. Můj web by měl zvládat dostatečné množství návštěvníků a zároveň ukládat různé typy dat, jako jsou obrázky, videa a další soubory. Takže se ptám, jak velké úložiště by bylo ideální? Vím, že existují různé možnosti jako SSD nebo HDD, ale nevím, co by mi vlastně mělo vyhovovat víc. Jaký je rozdíl v rychlosti a kapacitě mezi těmito dvěma typy úložišť? A co třeba cloudové řešení? Je to výhodné nebo se spíš vyplatí mít fyzické servery? Další věc je, že bych chtěl mít nějakou rezervu pro případ, že bych rozšířil svůj projekt nebo přidal nové funkce. Jakou velikost tedy doporučujete pro začátek a co všechno bych měl zvážit při výběru? Jak se vlastně vypočítávají požadavky na kapacitu podle toho, kolik dat budu mít a kolik návštěvníků očekávám? Kdybych měl třeba plánovat server pro e-shop s velkým množstvím produktů, jaké úložiště byste mi doporučili? Jak tedy zjistit, zda se mi vyplatí investovat do většího úložného prostoru hned ze začátku? Všechny tyhle otázky mě trápí a doufám, že někdo má zkušenosti s tímto tématem a může mi poradit.