Můžu mít zdarma SSL certifikát a provozovat HTTPS?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak zabezpečit svou webovou stránku a dostal jsem se k pojmu SSL certifikát. Zjistil jsem, že to je něco, co je dneska už skoro nutnost, pokud chci mít důvěryhodný web a chránit data svých návštěvníků. Ale tady je ten problém – já bych rád nějaký ten certifikát získal, ale nechtěl bych za něj utrácet peníze. Můžu tedy mít zdarma SSL certifikát? A pokud ano, jaké jsou možnosti, které mám? Jak to vlastně funguje, když se rozhodnu provozovat HTTPS místo HTTP? Představoval jsem si, že by to mohlo být komplikované nebo že bych musel splnit nějaké podmínky, abych mohl použít HTTPS na svém webu. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s tímto tématem? Jaké jsou nejlepší služby nebo platformy pro získání SSL certifikátu zdarma a co se stane, když mi vyprší platnost? Je to všechno opravdu tak jednoduché, jak se říká? A co doporučujete pro někoho, kdo s tímto tématem teprve začíná? Budu rád za jakékoli rady nebo tipy k tomu, jak správně nastavit HTTPS na svém serveru bez zbytečných nákladů. Děkuji!