Jak se po havárii nejlépe obnovit na serverech?
Nedávno jsme měli vážnou havárii na našich serverech a teď se snažíme přijít na to, jak co nejlépe obnovit všechno, co jsme ztratili. Vím, že existují různé metody pro obnovu dat a systematické přístupy k obnově systémů, ale jsem si jistý, že každý má své vlastní zkušenosti a tipy, které by mohly být užitečné. Je dobré začít od základu, ale co když už máme nějaké zálohy? Jaké nástroje doporučujete pro obnovení dat? Měli bychom se zaměřit na určité typy souborů nebo aplikací? A co obnova operačního systému? Má smysl použít nějaké specializované software pro obnovu nebo je lepší to udělat ručně? Mám obavy, že pokud něco udělám špatně, můžeme ztratit ještě víc dat. Také mě zajímá, jak dlouho obvykle takový proces trvá a jestli je možné minimalizovat prostoje serverů během obnovy. Co doporučujete v případě, že se nám nedaří obnovit všechna data? Jak zjistit, zda jsou naše zálohy skutečně funkční a jak často by měly být aktualizovány? Budu rád za jakékoliv rady a tipy, protože tohle je pro nás opravdu stresující situace a potřebujeme se dostat zpátky do normálního provozu co nejrychleji.