Jaké nástroje potřebuju na sledování průchozího provozu v bezdrátových sítích?
Chtěl bych se zeptat, jaké konkrétní nástroje jsou nejlepší na sledování průchozího provozu v bezdrátových sítích. Zajímá mě to, protože mám doma pár zařízení, která se připojují na Wi-Fi a rád bych měl přehled o tom, co se tam vlastně děje. Přemýšlím o různých možnostech, jako je třeba použití speciálního softwaru nebo hardwarových řešení, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší. Je něco jako wireshark dobré i pro bezdrátové sítě, nebo by to chtělo něco jiného? A co třeba monitorovací systémy, které by mi ukázaly, kolik dat se opravdu přenáší a zda nezatěžují moji síť víc, než je zdrávo? Slyšel jsem také něco o konsolidovaných nástrojích pro správu sítě, ale nevím, jestli jsou pro domácí užití vhodné. Jaké máte zkušenosti a co byste doporučili pro jednoduché sledování a analýzu provozu? Dává smysl investovat do nějakého pokročilejšího softwaru nebo stačí běžné aplikace dostupné zdarma? Jaké jsou vaše tipy na to, co si pořídit a jak to správně nastavit, aby člověk měl jasný přehled o dění v jeho bezdrátové síti?