Co všechno potřebuji k vytvoření hostující Wi-Fi sítě?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba k tomu, abych mohl vytvořit hostující Wi-Fi síť. Mám nějakou základní představu, ale nejsem si jistý, jestli mi něco neuniklo. Vím, že budu potřebovat router, ale jaký typ je nejlepší? Mám se zamyslet nad tím, jakou rychlost připojení bych měl mít? A co bezpečnostní opatření? Je důležité mít nějaké heslo nebo třeba firewall? Jaké funkce by měl mít ten router, aby mi to usnadnil? A co třeba VLANy, neměl bych na to také myslet? Jak moc složité to vlastně je nastavit, pokud nejsem úplně technicky zdatný? Vím, že existují různé možnosti jako guest network nebo oddělené subnety a tak, ale jak to vlastně funguje v praxi? Jaké zařízení bych ještě mohl potřebovat kromě routeru? Nebo je tu nějaký jiný hardware, který by mi mohl pomoct s rozšířením signálu nebo s připojením víc zařízení najednou? Budu muset mít nějaké speciální kabely nebo něco jiného na instalaci? A co software? Existují nějaké aplikace nebo programy, které mi pomohou lépe spravovat tu síť? Pokud má někdo zkušenosti s nastavením hostující Wi-Fi sítě pro podnikání nebo dokonce i pro domácí použití, budu moc rád za jakékoli tipy. Taky by mě zajímalo, jak to funguje s omezením šířky pásma pro uživatele. Je možné nastavit nějaká pravidla pro hosty, aby nevyčerpali veškerou kapacitu internetu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale je toho opravdu hodně a rád bych měl jasno. Děkuji všem za rady!