Jak vybrat správnou konfiguraci pro Dell PowerEdge server?
Když se rozhoduju o pořízení serveru, konkrétně Dell PowerEdge, tak mám v hlavě spoustu otázek. Jak vlastně vybrat tu správnou konfiguraci? Co všechno bych měl zohlednit při výběru procesoru, paměti a úložného prostoru? Je lepší sáhnout po modelu s více jádry, nebo raději zvolit vyšší takt? A co paměť – kolik RAM bych měl mít pro běžné aplikace nebo pro virtualizaci? Pak je tu také otázka disků, SSD versus HDD, co je výhodnější pro určité scénáře? Zajímalo by mě, jestli je dobré mít RAID konfiguraci a jaký typ RAID by byl nejlepší pro ochranu dat. Co se týče síťových karet, je důležité mít více portů nebo stačí jeden? Mám se také zamyslet nad rozšiřitelností serveru do budoucna. Odpovídá vůbec PowerEdge mým potřebám, když nevím, jaké aplikace budu v budoucnu používat? A co teplota a chlazení – jak to funguje u těchto serverů a je potřeba něco specifického vědět před nákupem? Nezmiňuju ani software a operativní systém, jako třeba Windows Server versus Linux, co by bylo lepší pro Dell PowerEdge? Je spousta aspektů a rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jaké máte tipy a doporučení při výběru správné konfigurace pro Dell PowerEdge server?