Serverovny.cz/Fórum/Jak nastavit Cisco UCS pro hybridní cloud?

Jak nastavit Cisco UCS pro hybridní cloud?

Zdravím všechny, potřeboval bych pomoc s nastavením Cisco UCS pro hybridní cloud. Mám nějaké zkušenosti se serverovými infrastrukturami, ale nikdy jsem se s tímto konkrétním systémem nesetkal. Zajímalo by mě, jaké jsou klíčové kroky pro konfiguraci UCS, aby správně fungoval v hybridním prostředí. Jaké prvky bych měl mít na paměti při integraci s veřejnými cloudy? Mám také otázku ohledně správy a monitorování, co všechno bych měl mít nasměrováno na cloud a co může běžet lokálně? Co doporučujete ohledně bezpečnosti při propojení s cloudem? Jakým způsobem mohu efektivně využít Cisco Intersight pro správu? Je potřeba nějaká speciální licence nebo konfigurace? Slyšel jsem, že UCS je docela flexibilní, ale jsem si jistý, že se tam skrývá spousta detailů, které mi nemusí být jasné. Pokud má někdo zkušenosti nebo konkrétní tipy, budu rád za každou radu! Děkuji!

134 slov
1.3 minut čtení
1. 3. 2023
Jiří Hlaváč

Nastavit Cisco UCS pro hybridní cloud není zas tak složité, ale chce to pár kroků. Nejdřív se ujisti, že máš správnou verzi UCS Manager a že jsi s ním alespoň trochu obeznámený. Pak se zaměř na integraci s veřejnými cloudy - třeba AWS nebo Azure. Zkus použít Cisco Cloud Services Router pro zajištění bezpečné konektivity.

Při správě a monitorování můžeš využít Cisco Intersight, který ti pomůže spravovat tvoje UCS servery odkudkoli. Budeš potřebovat nějakou licenci, ale většinou je to dost flexibilní. Co se týče bezpečnosti, zaměř se hlavně na šifrování dat a ověřování přístupu, aby ti nikdo nezlikvidoval tvůj hybridní cloud.

Důležité je mít taky dobrý plán pro zálohování a disaster recovery. Můžeš nechat některé služby běžet lokálně a jiné v cloudu podle toho, co víc potřebuješ – třeba výpočetní výkon nebo skladování dat. Víceméně jde o to najít rovnováhu mezi výkonem a náklady.

142 slov
1.4 minut čtení
1. 11. 2024
Jan Lacina

Nastavit Cisco UCS pro hybridní cloud může být výzva, ale není to nemožné. Začni tím, že správně nakonfiguruješ UCS Manager a vytvoříš profily pro servery, které potřebuješ. Nezapomeň na integraci s veřejným cloudem, tady se hodí mít jasno v tom, jaké workloady chceš přesunout do cloudu a které ponechat lokálně. Důležité je myslet na síťovou konektivitu – nastav VLANy a zkontroluj firewall pravidla, aby se ti nic neblokovalo.

Pokud jde o správu a monitorování, doporučuji využít Cisco Intersight. S tímhle nástrojem můžeš mít přehled o své infrastruktuře a spravovat ji odkudkoliv. K němu potřebuješ alespoň základní licenci, ale je to docela intuitivní.

Ohledně bezpečnosti – šifrované spojení mezi lokální infrastrukturou a cloudem je zásadní. Ujisti se, že používáš VPN nebo jiný bezpečný kanál pro přenos dat. A nezapomeň na pravidelnou aktualizaci firmware a záplatování systémů, aby ses vyhnul potenciálním hrozbám.

140 slov
1.4 minut čtení
24. 12. 2024
Jaroslava Štěpánová
Serverovny.cz/Články/Serverové značky
Cisco UCS: Integrace a správa hybridního cloudu pomocí Cisco infrastructureObjevte, jak efektivně využít Cisco Unified Computing System k integraci a správě hybridních cloudových řešení.
1000 slov
10 minut čtení
4. 2. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky