Jak mohu snížit spotřebu energie ve svém datacentru?
Nedávno jsem se začal více zajímat o to, jak bych mohl efektivněji využívat energii ve svém datacentru. V současné době mám pocit, že spotřeba energie je opravdu vysoká a i když se snažím optimalizovat provoz, pořád to nevypadá ideálně. Rád bych se zeptal, jaké konkrétní kroky by bylo možné podniknout pro snížení energetické náročnosti? Myslím tím nejenom úpravy v hardwaru, ale také v softwaru a celkové infrastruktuře. Zajímalo by mě, zda jsou nějaké osvědčené metody nebo technologie, které by mohly pomoci například s chlazením serverů nebo s efektivním řízením zatížení. Slyšel jsem něco o virtualizaci a cloudových řešeních, ale nejsem si jistý, jestli by to bylo pro mě to pravé. Rád bych znal názory zkušenějších kolegů, kteří už snižovali spotřebu energie v svých datacentrech. Jaké konkrétní změny přinesly nejlepší výsledky? A co třeba pravidelný monitoring spotřeby energie - má to smysl? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké granty nebo dotace na zlepšení energetické efektivity datacenter. Pokud máte nějaké tipy nebo rady, budu moc vděčný za každou informaci!