Co je to IaaS a jak to funguje?
Nedávno jsem narazil na zkratku IaaS a vůbec nevím, co si pod tím představit. Vypadá to jako něco technického, co se týká serverů a cloudových služeb, ale upřímně řečeno, mám z toho trochu zmatek. Co přesně IaaS znamená a jak to funguje v praxi? Je to něco, co bych mohl využít pro své vlastní projekty, nebo je to spíš jen pro velké firmy s obrovskými potřebami? Mám pocit, že v dnešní době se o těchto věcech hodně mluví, ale když se snažím najít konkrétní příklady nebo vysvětlení, tak to není úplně jednoduché. Jaké jsou výhody a nevýhody IaaS? Jaký typ služeb vlastně zahrnuje? A co třeba bezpečnost? Měly by mě zajímat nějaké specifické věci ohledně správy a údržby? Vím, že cloudové technologie jsou čím dál tím víc populární a že se hodně lidí snaží přejít na tento model, ale nejsem si jistý, jestli rozumím všem těm detailům. Kdybych chtěl začít s IaaS, co bych měl udělat jako první krok? Je nějaká konkrétní platforma, kterou byste doporučili pro začátečníky? Prostě bych ocenil jakékoli informace nebo tipy ohledně IaaS a jeho fungování. Děkuju!