Jak automatizovat pravidelné zálohování na serveru?
Zdravím všechny v diskuzi. Mám server, na kterém běží různé aplikace a ukládám na něj důležitá data, ale poslední dobou se mi honí hlavou, jak bych to mohl udělat, aby se mi ta záloha dělala automaticky. Vím, že zálohování je klíčové, ale občas si prostě na to vzpomenu až příliš pozdě. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s tím, jak nastavit pravidelný automatizovaný systém zálohování na serveru. Co byste doporučili? Používáte nějaké konkrétní nástroje nebo skripty, které tohle umí? A jak často byste doporučili zálohovat? Vím, že dneska je možnost cloudového zálohování, ale mám radši kontrolu nad svými daty. Takže spíš hledám něco, co by mně umožnilo zálohovat lokálně nebo do jiného serveru. Jaké technologie nebo programy byste doporučili pro tuto úlohu? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší dělat úplné zálohy nebo jen inkrementální. A co třeba plánování – používáte Cron nebo něco jiného? Jaké máte tipy na nastavení skriptů a co všechno bych měl mít na paměti při plánování takového systému? Rád bych měl jasno v tom, jak to celé nastavit tak, aby mi to šlapalo bez problémů a já se mohl soustředit na jiné věci. Díky moc za rady!