Jak zabezpečit data na našem serveru před hackery?
Potřeboval bych poradit ohledně zabezpečení dat na našem serveru. Mám pocit, že hackeři jsou čím dál tím více vynalézaví a já se bojím, že naše důležité informace by mohli snadno ukrást. V současnosti používáme nějaké základní bezpečnostní opatření, jako jsou hesla a firewally, ale to mi přijde málo. Jaké další kroky bychom měli podniknout, abychom opravdu ochránili naše data? Je důležité používat šifrování, nebo jsou i jiné efektivní metody? A co třeba pravidelné aktualizace softwaru? Jak často bychom je měli provádět, aby to mělo smysl? Zajímalo by mě také, zda mají smysl nějaké bezpečnostní audity nebo testování zranitelnosti, nebo je to spíš pro velké firmy? Měli bychom uvažovat o nasazení nějakých specializovaných bezpečnostních řešení, jako jsou IDS nebo IPS systémy? Rád bych slyšel názory od vás všech, protože si nejsem jistý, co všechno bych měl vzít v úvahu. Jaké máte zkušenosti s ochranou serverových dat? Existují nějaké osvědčené postupy, které mi pomohou lépe zabezpečit náš server před potenciálními útoky?