Jak získat a nainstalovat certifikát?
Potřebuju certifikát, ale vůbec nevím, jak se k tomu dostat. Mám na mysli SSL certifikát pro webové stránky, protože chci zabezpečit přenos dat a zvýšit důvěryhodnost mého webu. Slyšel jsem, že existují různé typy certifikátů, jako jsou DV, OV a EV, ale nevím, který z nich je pro mě nejlepší. Jaký je tedy rozdíl mezi těmito certifikáty? A kde je vlastně sehnat? Myslím, že bych mohl zkusit nějakého poskytovatele, ale odkud začít? Je lepší jít s nějakou známou značkou, nebo mohu najít levnější alternativy? Co třeba Let's Encrypt, je to dobrá volba nebo to má nějaké háčky?
Když už získám certifikát, co musím udělat dál? Jak se to vlastně instaluje na server? Je to složité? Musím mít nějaké speciální znalosti nebo nástroje? A co když používám hostingovou službu, poskytne mi oni nějakou pomoc s instalací? Jaké kroky musím udělat po instalaci certifikátu? Je potřeba ještě něco konfigurovat na serveru nebo v aplikaci? Jak dlouho trvá celý proces od žádosti o certifikát až po jeho plné funkční nasazení?
Moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo poradil s těmito kroky a možná i sdílel nějaké zkušenosti. Děkuji!