Jak správně analyzovat a vizualizovat logy pomocí Kibany?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá efektivně analyzovat a vizualizovat logy pomocí nástroje Kibana. Mám nějaké logy ze serverů a chtěl bych je lépe pochopit, abych mohl identifikovat problémy a trendy. Kde začít? Jaké jsou nejlepší praktiky pro importování logů do Kibany? Měl bych používat Elasticsearch jako backend pro Kibanu? Jaké typy vizualizací jsou nejvhodnější pro analýzu logů? Je lepší používat grafy, tabulky nebo něco jiného? A co filtry, jaké filtry byste doporučili při práci s velkým množstvím dat? Zajímá mě také, jak se dá nastavit dashboard tak, aby byl přehledný a užitečný. Jak často by se měl dashboard aktualizovat a jakým způsobem to provést? Mám také obavy, že se ztratím v množství dat a že nebudu mít dostatečné znalosti o tom, jak interpretovat výsledky. Jak si mohu usnadnit práci s analýzou logů, abych neztrácel čas s hledáním informací? Pokud má někdo zkušenosti nebo tipy na efektivní používání Kibany pro analýzu logů, budu velmi vděčný za jakoukoliv pomoc alebo rady.