Jak obnovím databázi ze zálohy, když dojde k poškození?
Zdravím všechny, mám trochu problém a potřeboval bych poradit. Nedávno se mi stalo, že moje databáze, kterou používám na serveru, se nějakým způsobem poškodila. Vůbec nevím, co se stalo, ale najednou jsem nemohl přistupovat k datům a vypadá to, že jsem přišel o hodně důležitých informací. Naštěstí mám zálohu, kterou jsem vytvořil před pár dny, ale teď nevím, jak ji správně obnovit. Záloha je uložena na externím disku a já jsem si nejistý, jaké kroky musím podniknout, abych ji mohl použít. Mám strach, že udělám něco špatně a ještě více to poškodím. Mohli byste mi prosím poradit, jaký je nejlepší způsob obnovení databáze ze zálohy? Jaké příkazy nebo postupy bych měl použít v případě různých typů databází? Je dobré mít nějaký speciální software pro obnovu nebo stačí používat standardní nástroje? A co když mám problém s kompatibilitou mezi verzemi databáze? Bude mi fungovat starší záloha na nové verzi databázového systému? Mám trochu paniku z toho, že bych mohl ztratit všechna svá data navždy. Proto se snažím zjistit co nejvíc informací předtím, než začnu s obnovou. Děkuji všem za jakékoliv rady a tipy.