Co je to sharding a jak mi může pomoci škálovat server?
Zajímalo by mě, co vlastně sharding znamená a jak to funguje v praxi. Slyšel jsem, že je to nějaký způsob, jak rozdělit data na menší části, aby se zlepšil výkon serveru, ale nejsem si úplně jistý, jak to přesně aplikovat. Mám server, který už teď začíná být pomalý, když na něm provozuji víc aplikací a databází. Přemýšlím, jestli by sharding byl řešení pro mé problémy s výkonem a škálovatelností. Jaké jsou hlavní výhody používání shardingu? Opravdu to může pomoci rozložit zátěž na více serverů a zrychlit tak přístup k datům? A co všechno bych měl vzít v úvahu, když se rozhodnu implementovat sharding na svém serveru? Co se týče konfigurace a správy shardů, existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy, které by mi mohly usnadnit život? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaká specifická omezení nebo nevýhody spojené s shardingem, o kterých bych měl vědět před tím, než se do toho pustím. Myslím si, že by mi vaše rady mohly hodně pomoci při rozhodování, jestli je sharding správnou cestou pro mé potřeby.