Jak můžu využít virtualizaci ke snížení spotřeby energie v serverovně?
Zajímám se o to, jakým způsobem by mohla virtualizace přispět k úspoře energie v serverovně. Mám spoustu fyzických serverů, které teď běží a zabírají hromadu místa a energie, a přemýšlím, jestli by se dalo něco udělat, aby se to nějak optimalizovalo. Představoval jsem si, že když bych virtualizoval některé z těchto serverů, mohl bych je sloučit a tím pádem snížit celkovou spotřebu elektřiny i chladicího výkonu. Ale jak to vlastně funguje v praxi? Jaké jsou konkrétní výhody virtualizace, pokud jde o energetickou efektivitu? Může mi někdo osvětlit, jaké technologie nebo nástroje se na to používají a co všechno bych měl vzít v úvahu, když se rozhodnu pro virtualizaci? Je to jenom o spotřebě energie, nebo i jiné faktory jako třeba údržba a správa serverů hrají roli? A co se třeba týká návratnosti investice do virtualizačních řešení? Dalo by se říct, že se to vyplatí? Jaké jsou rizika nebo nevýhody takového přístupu? Opravdu bych rád slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří už s virtualizací pracovali a mohli by mi poskytnout cenné informace.