Jak často bych měl zálohovat své servery?
Zdravím všechny, obracím se na vás s otázkou, která mě poslední dobou dost trápí. Jak často bych měl zálohovat své servery? Mám na starosti několik serverů a snažím se udělat vše proto, abych ochránil data a zároveň se vyhnul případným problémům, které by mohly nastat. Představte si, že se mi na serveru něco pokazí nebo dojde k výpadku – to by byla katastrofa! Slyšel jsem různá doporučení, některé zdroje radí zálohovat denně, jiné zase říkají, že stačí jednou týdně nebo dokonce jednou měsíčně. Ale co je vlastně pravda? Jak často byste doporučili zálohování pro serverové prostředí? V závislosti na tom, co všechno na těch serverech běží? Co když mám databázi s důležitými informacemi? Musím to dělat častěji než když tam jen hostuju webové stránky, které moc lidí nenavštěvuje? A jaké metody zálohování jsou nejlepší? Měl bych používat nějaké automatizované skripty, nebo je lepší to dělat ručně a mít nad tím větší kontrolu? Jak zabezpečit zálohy, aby nedošlo k jejich ztrátě například při útoku nebo technické závadě? Děkuji všem za odpovědi a tipy!