Jak nainstaluju Kubernetes na Linux server?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak bych mohl nasadit Kubernetes na svůj Linux server. Vím, že Kubernetes je skvělý nástroj pro orchestraci kontejnerů a chtěl bych se naučit, jak ho správně nainstalovat a nakonfigurovat. Ale kde začít? Mám Ubuntu 20.04 a slyšel jsem, že je to jedna z nejlepších distribucí pro tento účel. Rád bych věděl, jestli existují nějaké konkrétní přípravy, které bych měl udělat před samotnou instalací, nebo jestli jsou nějaké doporučené postupy, které by mi mohly usnadnit život. Přemýšlím také nad tím, jestli je lepší použít kubeadm nebo jinou metodu pro instalaci, a jaké jsou výhody a nevýhody každého přístupu. Měl bych mít na paměti nějaké specifické požadavky ohledně hardwaru? Možná se ptám na úplné základy, ale rád bych se vyhnul chybám při prvním pokusu. Dále by mě zajímalo, jaké další nástroje bych mohl potřebovat k efektivní správě Kubernetes clusteru po jeho vytvoření. Pokud má někdo zkušenosti s instalací Kubernetes na Linux server a mohl by se podělit o tipy, postupy nebo dokonce nějaké odkazy na užitečné zdroje, byl bych moc vděčný. Také by bylo skvělé vědět, jak řešit případné problémy, které by mohly nastat během instalace. Jaké jsou nejčastější potíže a jak je můžu vyřešit? Díky moc za každou radu!