Jak začít s automatizací správy serverů pomocí Pythonu?
Přemýšlím, jak bych mohl začít s automatizací správy serverů a narazil jsem na Python jako skvělý jazyk pro tento účel. Slyšel jsem, že je to mocný nástroj a hodně lidí ho používá právě na tyhle věci. Ale kde vlastně začít? Jaké knihovny bych měl použít pro správu serverů a jaké konkrétní úkoly se dají pomocí Pythonu automatizovat? Napadá mě třeba správa uživatelských účtů nebo instalace aktualizací, ale nejsem si jistý, jak na to jít. Mám nějaké základy v programování, ale nikdy jsem nepsal skripty na správu serverů. Je lepší začít s nějakým konkrétním projektem nebo se zaměřit na učení základních konceptů automatizace? A co třeba konfigurace prostředí – musím mít něco speciálního nastaveného na serveru, abych mohl začít používat Python pro automatizaci? Zajímalo by mě také, jestli je dobré se podívat na nějaké existující nástroje nebo frameworky, které by mi mohly pomoci, nebo jestli je lepší si všechno napsat od základu. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Rád bych slyšel vaše rady a doporučení, co se týče prvních kroků v automatizaci správy serverů pomocí Pythonu.