Jak dlouho trvá vytvoření snapshotu serverových dat?
Chtěl bych se zeptat, jak dlouho obvykle trvá vytvoření snapshotu serverových dat. Vím, že to závisí na mnoha faktorech, jako je velikost dat, výkon serveru a typ úložiště, ale zajímalo by mě, jestli existují nějaké obecné časové rámce nebo průměrné hodnoty. Například, pokud mám server s několika terabajty dat, může to zabrat hodiny, nebo je to něco, co by mělo být hotové za pár minut? A co se stane, když je server už zatížený dalšími úkoly? Zpomaluje to proces vytváření snapshotu? A jaký vliv má, když se na serveru provádějí další operace během tvorby snapshotu? Mám také obavy o případné ztráty dat nebo problémy se stabilitou, pokud je snapshot vytvářen v době vysokého zatížení. Jaké jsou nejlepší praktiky pro minimalizaci rizik spojených s touto operací? Jsem si vědom toho, že každý systém může mít své specifické vlastnosti a že se postupy mohou lišit podle typu použité technologie. Mohl by mi někdo sdělit své zkušenosti nebo doporučení ohledně doby trvání procesu a jak ho co nejlépe optimalizovat? Jak to tedy vypadá v praxi?