Jak vybrat správný operační systém pro můj webový server?
Mám na srdci otázku, která mě už nějakou dobu trápí a myslím, že ji řeší spousta lidí, kteří se pouští do správy webových serverů. Jak vlastně správně vybrat operační systém pro můj webový server? Vím, že existuje několik různých variant, jako je Linux, Windows Server a další, ale jaký z nich je ten pravý pro mě? Chci mít spolehlivý a bezpečný server, který bude zvládat provoz mého webu bez problémů. Zajímalo by mě, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých operačních systémů. Je pro začátečníka lepší jít do Linuxu nebo Windows? A co podmínky pro instalaci a údržbu? Mám také obavy ohledně podpory a aktualizací – jak to funguje u různých systémů? Co třeba otázka výkonu? Je nějaký operační systém, který se lépe škáluje s rostoucím množstvím návštěvníků? A jak je to s kompatibilitou s různými aplikacemi a technologiemi? Mám zájem o PHP a MySQL, takže by mě zajímalo, který OS by byl pro tyto technologie optimální. Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních uživatelů, kteří už mají nějaké zkušenosti s výběrem operačního systému pro své servery. Co byste doporučili jádru začínajícího administrátora? Jaké jsou vaše tipy a triky pro usnadnění rozhodování? Díky za každou radu!