Migrace na cloudové servery - co mi to vlastně přinese?
Zajímalo by mě, co všechno můžu získat migrací na cloudové servery. Uvažuji o přesunutí svých služeb z tradičního on-premise hostingu na cloud a nevím, jestli se to vůbec vyplatí. Přemýšlím o tom, jestli mi cloudové řešení přinese větší flexibilitu a škálovatelnost, nebo jestli je to jen další módní trend, který brzy pomine. Jaké jsou hlavní výhody použití cloudových serverů? Mám slyšel, že je to dobré pro snížení nákladů, ale opravdu ušetřím, když se na to podívám z dlouhodobého hlediska? Co se stane s mými daty, budou lépe zabezpečená? A jak je to s dostupností – mám obavy, že pokud přejdu na cloud, může být moje aplikace častěji nedostupná kvůli výpadkům. Kdo má zkušenosti s migrací na cloud a co byste doporučili? Je lepší začít s malým projektem nebo rovnou migrovat celé prostředí? Nechci nic ztratit a rád bych slyšel názory někoho, kdo už tím prošel. Jaké máte zkušenosti s různými poskytovateli cloudových služeb? Je lepší jít s velkým jménem nebo raději s menším, ale specializovaným poskytovatelem? Odpovědi na tyto otázky by mi mohly opravdu hodně pomoci v rozhodování.