Serverovny.cz/Fórum/Cenově dostupný ERP server – kde hledat?

Cenově dostupný ERP server – kde hledat?

Potřeboval bych poradit ohledně výběru ERP serveru, protože se mi zdá, že ceny se pohybují hodně vysoko a já hledám něco, co by bylo cenově dostupné, ale přitom funkční. Možná jsem v tom nováček, ale slyšel jsem, že existují nějaké levnější alternativy k těm známým a drahým řešením. Jaké možnosti máte vy? Může mi někdo doporučit konkrétní ERP systém, který by byl vhodný pro menší firmu nebo startup? Zajímalo by mě hlavně to, jaké jsou náklady na implementaci a údržbu, protože nechci skončit s něčím, co je sice levné na začátku, ale pak mě to zruinuje tím, že budu muset investovat do dalších modulů nebo licencí. Zatím jsem slyšel o několika open-source projektech, ale nejsem si jistý, jestli to je dobrá volba pro naši firmu. Jaké máte zkušenosti? Měly by tyto systémy nějakou podporu nebo komunitu, na kterou bych se mohl obrátit v případě potřeby? Také bych chtěl vědět, jestli má někdo zkušenosti s implementací ERP v cloudu versus on-premise. V čem vidíte výhody a nevýhody obou řešení? Bude pro nás lepší mít server u sebe nebo využít cloudové služby? Předem díky za všechny názory a doporučení!

187 slov
1.9 minut čtení
3. 3. 2024
Romana Beranová

Tady je pár tipů. Zkus se podívat na open-source ERP jako Odoo nebo ERPNext. Odoo má zdarma verzi, ale jakmile chceš víc funkcí, tak přicházejí na řadu placené moduly. U ERPNext je to podobně, ale má fakt dobrou komunitu. Tyhle systémy můžeš mít v cloudu nebo na vlastním serveru, což je fajn, protože se ti tím snižují náklady na hardware. Když jde o cloud versus on-premise, cloud je super pro menší firmy – méně starostí s údržbou a zálohováním. Ale zase platíš měsíčně, takže si to dobře spočítej. Jak říkám, open-source má svoje plusy, i když podpora může být slabší než u komerčních řešení. Hlavně si projdi recenze a zvaž, co tvoje firma opravdu potřebuje. Hodně štěstí s výběrem!

119 slov
1.2 minut čtení
25. 4. 2023
Renata Doleželová

Zdar, co se týče levných ERP systémů, tak bych zkusil kouknout na open-source řešení jako Odoo nebo ERPNext. Odoo je dost populární a má širokou komunitu, takže podpora je fajn. Můžeš začít s free verzí a později si přidávat moduly podle potřeby, což ti ušetří peníze na začátku. ERPNext je také dobrý, jednoduchý na použití a má solidní funkce pro malé firmy. Co se týče nákladů, obvykle se platí za hosting, pokud se rozhodneš pro cloudové řešení, ale to může být lepší volba, pokud nemáš IT tým, co by spravoval server. On-premise může být levnější na dlouho období, ale potřebuješ investice do hardwaru a údržby. Cloud ti ušetří spoustu starostí s údržbou a aktualizacemi. Takže já bych šel do cloudu pro menší firmu, ale záleží na tom, co preferujete. Hlavně si dej pozor na to, aby jsi měl jasné ceny a co všechno budeš muset dokupovat. Držím palce!

148 slov
1.5 minut čtení
2. 6. 2023
Jan Valenta

Zdar, já bych se kouknul na open-source ERP jako Odoo nebo ERPNext. Tyhle systémy jsou celkem funkční a mají hodně modulů, co můžeš přidávat podle potřeby. Odoo má zdarma verzi, což je fajn na začátek. Co se týká nákladů, tak většinou to vypadá levně, ale můžeš narazit na náklady za hosting a implementaci, takže se na to připrav.

Když mluvíš o cloudu vs on-premise, cloud je většinou jednodušší a levnější na údržbu, nemusíš řešit hardware. Na druhou stranu, on-premise ti dává víc kontroly a můžeš to mít přizpůsobené přesně pro sebe, ale zase to chce víc investic do serverů a správy.

Podpora u open-source bývá komunitní, takže najdeš fóra a dokumentaci, ale nemusíš očekávat rychlou pomoc jako u placených řešení. Pokud jsi menší firma nebo startup, tak bych asi šel do cloudu s nějakým otevřeným systémem – ušetříš čas i peníze.

140 slov
1.4 minut čtení
13. 2. 2024
Bohuslav Toman
Serverovny.cz/Články/Servery ERP
Porovnání oblíbených ERP serverů: Který vybrat pro vaši firmu?Detailní porovnání nejznámějších ERP systémů a jejich serverových požadavků, zaměřeno na konkrétní aplikace. Zjistěte, který ERP server je ideální pro...
1000 slov
10 minut čtení
13. 5. 2022
RNDr. Pavel Horák, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky