Serverovny.cz/Fórum/Co mám dělat, když se při migraci ERP objeví nějaké problémy?

Co mám dělat, když se při migraci ERP objeví nějaké problémy?

Při migraci našeho ERP systému se objevilo několik problémů, které nás dost potrápily, a tak bych chtěl poprosit o radu, co by měla být první věc, kterou udělám, když narazím na nějaké komplikace. Například, co dělat, když se data neimportují správně nebo když systém hlásí chyby při přenosu informací? Také se mi stává, že některé funkce nefungují tak, jak by měly po migraci. Je normální zažít tyto problémy? Jaký je nejlepší způsob, jak řešit tyto technické potíže? Mám kontaktovat technickou podporu naší ERP společnosti nebo se snažit problém vyřešit sám? Rád bych také věděl, jestli je dobré mít zálohu starých dat připravenou pro případ, že by došlo k totálnímu výpadku po migraci. Co si myslíte o testování systému před úplným přechodem na nový? Jak zjistit, zda jsem udělal všechno správně? A co v případě, že jsem si nevšiml nějakých chyb a už jsem přešel na nový systém? Jaký je nejlepší postup v těchto situacích? Hledám jakékoli tipy a zkušenosti od lidí, kteří už migraci ERP zažili a vědí, co je důležité sledovat. Jaké problémy jste řešili vy a jaké byly vaše největší obavy během této fáze? Děkuji předem za všechny rady.

191 slov
1.9 minut čtení
31. 7. 2022
Richard Musil

Když se objeví problémy s migrací ERP, tak se mi osvědčilo pár praktik. Za prvé, nezapomeň mít zálohu starých dat. To je fakt klíčový. Můžeš to pak hodit zpátky, když by došlo k většímu výpadku. Pokud data neimportují správně, tak zkontroluj formát souborů a případné mappingy. Někdy jsou tam jen drobné chybičky. Kdyby to nepomohlo, určitě kontaktuj technickou podporu tvého ERP dodavatele – většinou ti poradí rychleji než bys to řešil sám. Testování je taky důležitý krok, udělej si nějakou zkušební migraci na testovacím prostředí, abys zjistil, co nefunguje. A pokud už jsi přešel na nový systém a nevšiml si chyb, snaž se je řešit postupně a dokumentuj si všechno, co děláš, aby ses vyhnul opakovaným problémům. Většina lidí má strach z toho, že něco pokazí, ale je to normální, prostě se tím nezapomeň řídit a dej si na čas.

140 slov
1.4 minut čtení
2. 5. 2022
Martin Beneš

Když se při migraci ERP objeví problémy, první, co bych udělal, je zkontrolovat všechny logy a chybové hlášky, co se objevily. Zkusit zjistit, kde přesně se to pokazilo. No a pokud jde o data, tak zálohu starých dat mít rozhodně připravenou je základ. Nikdy nevíš, kdy se něco posere. Co se týče funkčnosti, testování na nějakém sandboxu před úplným přechodem je super nápad. Takže doporučuji udělat pořádný testovací cyklus, než se do toho pustíš naplno.

Pokud narazíš na chyby a nevíš si rady, klidně kontaktuj podporu tvého ERP dodavatele. Oni většinou mají víc zkušeností s těmahle věcma. Ale pokud se cítíš na to problém řešit sám, tak do toho! Hlavně si dej pozor na to, co všechno jsi už udělal, ať ti něco neunikne. A jo, není neobvyklé mít po migraci nějaké potíže. Většina lidí to zažívá.

Kdyby tě něco nenapadlo hned po přechodu, tak nepanikař. Zase zkus logy a jestli něco nevychází podle plánu, udělej rollback na starý systém dokud nenajdeš řešení. Drž se a hodně štěstí!

166 slov
1.7 minut čtení
22. 11. 2024
Petr Charvát

Není to nic neobvyklého, že se při migraci ERP vyskytnou problémy. První věc, co bych udělal, je zkontrolovat logy a chyby, co systém hlásí. To ti může hodně napovědět, co je špatně. Pokud máš zálohu starých dat, určitě ji měj připravenou. Je to pojistka pro případ, kdyby se něco posralo. Zároveň bych doporučil testování na nějakém testovacím prostředí před úplným přechodem. Můžeš tak odhalit problémy dřív, než to nasadíš do ostrého provozu. Když narazíš na technické potíže, klidně oslov technickou podporu – často ti pomůžou rychleji než pokusy to vyřešit sám. A pokud jsi už přešel a zjistil jsi chyby, zkus zjistit, jestli se dá vrátit ke starému systému do doby než se problém vyřeší. Každý má strach z toho, že něco podělá, ale není na tom nic divného. Měj trpělivost a buď připraven na to, že po migraci může chvíli trvat, než vše funguje jak má.

147 slov
1.5 minut čtení
24. 8. 2023
Vojtěch Hájek
Serverovny.cz/Články/Servery ERP
Migrace na nový ERP server: Kdy a jak to udělat správně?Přechod na nový ERP server může být složitý proces. V tomto článku se podíváme na různé scénáře migrace a nabídneme nejlepší postupy pro bezproblémový...
1000 slov
10 minut čtení
3. 12. 2020
Ing. Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky