Jaké úložiště zvolit pro cloudovou aplikaci?
Přemýšlím o tom, jaké úložiště by bylo nejlepší pro moji novou cloudovou aplikaci, kterou plánuji spustit. Vím, že existuje spousta možností jako je AWS S3, Google Cloud Storage nebo třeba Azure Blob Storage, ale nevím, co všechno brát v úvahu při výběru. Zajímá mě, jestli má smysl vybírat úložiště podle ceny, nebo je důležitější rychlost a dostupnost dat? Co se týče zabezpečení, jak moc se liší jednotlivé poskytovatele? Mám také na paměti potřebu škálovatelnosti - co když moje aplikace začne růst a já budu potřebovat více místa? Napadá mě i otázka, jak to funguje s migrací dat mezi různými poskytovateli, když bych třeba chtěl přejít na jiného dodavatele. Dále by mě zajímalo, jestli je lepší jít do nějakého hybridního řešení nebo zůstat čistě v cloudu. A co třeba podmínky používání a SLA? Jak důležité jsou pro provoz aplikace? Možná bych měl vzít v potaz i to, jaké integrace jsou k dispozici s dalšími službami či API. No a v neposlední řadě taky to, kolik technických znalostí je potřeba pro správu toho úložiště. Kde vlastně začít a jaké jsou nejčastější chyby při volbě úložiště pro cloudové aplikace? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, co už mají nějakou tu zkušenost s využíváním cloudových úložišť.