Kdy přesně bych měl začít šifrovat data na svém serveru?
Rozhoduji se, jestli je už čas na to, abych začal šifrovat data na svém serveru, a tak bych rád znal názory ostatních. Mám pocit, že se o tom hodně mluví a většina expertů doporučuje šifrování jako důležitý krok k zabezpečení dat, ale kdy je ten správný moment? Je to něco, co bych měl udělat hned na začátku, když si server teprve nastavím, nebo je to spíš úkol pro pokročilejší fázi jeho vývoje? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní situace nebo podmínky, které by měly být splněny, než se do toho pustím. Například když už mám citlivé informace nebo když server začne zpracovávat osobní údaje uživatelů? Co když mám server s nízkým rizikem úniku dat? Je šifrování v těchto případech stále doporučeno, nebo se vyplatí čekat, až nastanou vážnější obavy? Také přemýšlím o tom, jaké šifrovací metody jsou nejlepší pro různé typy dat - mělo by se to lišit podle toho, co přesně na serveru uchovávám? Chci chránit nejen sebe, ale i své uživatele, a proto hledám rady od těch, kteří už mají zkušenosti s implementací šifrování. Jakou roli hraje výkon serveru při rozhodování o šifrování a má smysl volit silnější šifrování za cenu nižšího výkonu? Doufám, že mi někdo osvětlí, jaký je ten správný přístup a kdy bych měl opravdu začít brát šifrování vážně.