Můžu používat kontejnery na starších serverech, nebo to nefunguje?
Zajímá mě, jestli je možné nasadit kontejnery jako Docker nebo nějaké jiné technologie na serverech, které už pamět mají svá nejlepší léta za sebou. Mám doma pár starších strojů, které by mohly být fajn pro experimentování a provozování různých aplikací v izolovaném prostředí. Ale mám obavy, že tyhle starší servery prostě nejsou schopné zvládnout moderní kontejnerizaci a že se s tím budu potýkat spíš s problémy než s úspěchy. Jaké máte zkušenosti? Může to na těchto serverech vůbec fungovat? Četl jsem něco o tom, že kontejnerizace potřebuje určité technologie, jako je podpora cgroups a namespaces, ale nevím, jestli to moje staré mašiny zvládnou. Mohu očekávat, že to půjde hladce, když už mají třeba 10 let? Jaké jsou nejlepší praktiky pro nasazení kontejnerů na starších serverech? A co výkon? Bude ta virtualizace v kontejnerech náročná na hardwarové zdroje? Na co si dát pozor? Omlouvám se za tolik otázek, ale rád bych slyšel názory někoho, kdo má více zkušeností s těmito technologiemi a starším hardwarem.