Jaké jsou hlavní rozdíly mezi VMware a Hyper-V?
Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní rozdíly mezi VMware a Hyper-V, protože obě tyto platformy se docela často používají pro virtualizaci serverů a vůbec se v tom nevyznám. Vím, že VMware je jakože hodně populární a že ho používá spousta firem, ale Hyper-V je zase od Microsoftu, což je asi výhoda pro firmy, co už mají Windows servery. Je to tak? Jak se liší jejich použití, stabilita, výkon a třeba i cenová politika? Slyšel jsem, že VMware má lepší podporu pro různé operační systémy, zatímco Hyper-V je prý lepší pro integraci s Windows aplikacemi. Co je na tom pravdy? Zajímá mě taky, jak to vypadá s managementem a administrací těchto dvou systémů. Je snadnější spravovat VMware nebo Hyper-V? A co bezpečnost, jak si vedou v tomto ohledu? Který z nich byste doporučili začátečníkům, kteří teď plánují nasadit virtualizaci do své serverovny? A ještě jedna věc – jaké jsou klíčové vlastnosti obou technologií, které by mohly ovlivnit rozhodování při výběru mezi nimi? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale chtěl bych mít jasnější představu o tom, co jsou ty nejzásadnější aspekty, které bych měl vzít v úvahu.