Co dělat, když se mi zdá, že je moje virtualizace ohrožená?
Mám takový problém, který mě dost trápí. Mám v práci nastavenou virtualizaci a poslední dobou se mi zdá, že se něco děje. Pořád čtu o různých útocích na servery a o tom, jak jsou virtuální stroje zranitelné, a mám pocit, že moje konfigurace není dostatečně zabezpečená. Zaznamenal jsem několik podivných aktivit, jako je pomalejší reakční doba a občasné výpadky služeb. Možná si to pouze namlouvám, ale mám strach, že by to mohlo být vážnější. Co byste doporučili udělat jako první krok? Mám zkontrolovat všechny logy, nebo se podívat na aktualizace pro hypervisor? Někdo mluvil o auditech zabezpečení virtuálních strojů a já vůbec nevím, jak takový audit provést. Jaké máte zkušenosti s ochranou virtuální infrastruktury? Je lepší přejít na jiný hypervisor nebo přidat další úroveň zabezpečení? A co třeba zálohování – je důležité mít víc než jednu kopii? Vážně nevím, co si počít, tak bych byl vděčný za jakékoliv tipy nebo rady od lidí, kteří už s něčím podobným mají zkušenosti. Děkuji předem za pomoc!