Jaké jsou klíčové výhody přechodu na IPv6 pro naše firemní servery?
Zajímalo by mě, jaké přesně výhody přináší přechod na IPv6 pro firemní servery. Vím, že IPv4 už má své limity a kapacita adres se postupně vyčerpává, ale co konkrétně to znamená pro nás jako firmu? Jaké změny bychom měli očekávat v oblasti výkonu, bezpečnosti a případně i správy sítě? Mám pocit, že přechod na IPv6 je důležitý, ale nejsem si jistý, jak moc to ovlivní naši každodenní činnost. Co by se nám mohlo zlepšit po přechodu na nový protokol? Zlepšení rychlosti, snížení latence nebo snad lepší možnosti pro mobilní zařízení? A co třeba náklady? Je přechod na IPv6 dražší v porovnání s udržováním stávající infrastruktury? Jaké konkrétní kroky bychom měli podniknout pro hladký přechod a jaký časový rámec by byl realistický? Není to jen otázka technických aspektů, ale zajímají mě i zkušenosti ostatních firem, které už přešly na IPv6. Jaké problémy museli řešit a co se ukázalo jako největší překážka? Myslím si, že toto téma je pro mnoho z nás velmi aktuální a rád bych slyšel názory a rady od těch, kteří mají praktické zkušenosti s tímto přechodem.