Jaké problémy mohu očekávat při migraci na IPv6 v naše podnikové síti?
Nedávno jsme v našem podniku začali uvažovat o migraci na IPv6, protože jsme se dozvěděli, že IPv4 adresy se nám pomalu vyčerpávají a budoucnost internetu se zdá být jasně spojená s tímto novým protokolem. Jenže jakmile jsem začal zkoumat tento krok, narazil jsem na spoustu otázek a potenciálních problémů, které by mohly nastat. Zajímalo by mě, co všechno musíme vzít v úvahu. Jaké technické problémy by nás mohly potkat při přechodu na IPv6? Co třeba kompatibilita s našimi stávajícími zařízeními a softwarem? Je možné, že některé starší systémy nebo aplikace nebudou fungovat tak, jak bychom si představovali? Máme nějaké speciální požadavky na naše servery nebo routery, které by si zasloužily zvláštní pozornost? Jaký vliv to bude mít na naše zabezpečení a firewally? Nehledě na to, že máme v síti několik různých dodavatelů a zařízení, takže jak to bude s interoperabilitou mezi nimi? Jak moc se nám změní správa sítě a monitoring po přechodu na nový protokol? A co náš tým? Je třeba je školit nebo mají dostatečné znalosti k tomu, aby se s IPv6 vypořádali? Zkrátka, co všechno by mohl tento přechod obnášet a jaké jsou nejlepší praktiky pro to, abychom minimalizovali rizika spojená s migrací na IPv6? Každý tip nebo zkušenost by byla velmi vítána, protože se snažíme na tuto změnu co nejlépe připravit.