Serverovny.cz/Fórum/Hledám jednoduchý nástroj na sledování uptime serverů

Hledám jednoduchý nástroj na sledování uptime serverů

Nedávno jsem se začal zabývat správou několika svých vlastních serverů a uvědomil jsem si, že je pro mě důležité mít přehled o jejich dostupnosti. Mám pocit, že uptime je klíčový faktor pro spokojenost mých uživatelů, a tak hledám něco, co by mi pomohlo tuto problematiku zvládnout. Nechci nic složitého, spíše něco jednoduchého, co bych mohl snadno nastavit a používat bez zbytečné komplikace. Zajímalo by mě, jestli byste mohli doporučit nějaký nástroj nebo aplikaci, která by mi umožnila sledovat dostupnost mých serverů? Ideálně něco, co má i notifikace v případě výpadku, protože bych rád byl informován hned, jakmile by něco nefungovalo. Nemusí to být nic super sofistikovaného, spíš bych chtěl něco intuitivního a uživatelsky přívětivého. Slyšel jsem o různých online službách a i o pár open-source řešeních, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro mé potřeby. Jaké možnosti bych měl zvážit? Dává smysl investovat do placeného řešení nebo stačí nějaký bezplatný nástroj? Rád bych slyšel vaše zkušenosti s tímto tématem a případně nějaké tipy na konkrétní nástroje, které stojí za to vyzkoušet.

173 slov
1.7 minut čtení
24. 7. 2021
Jitka Horáková

Zdravím, pokud hledáš jednoduchý nástroj na sledování uptime serverů, doporučil bych ti třeba UptimeRobot. Je to online služba, která má bezplatný plán a zvládne sledovat až 50 serverů. Notifikace dostaneš přes email nebo SMS, což je super, když něco spadne. Další možností je Pingdom, ale ten už je víc placený a ne každému se chce platit, takže záleží, co preferuješ. Pokud bys chtěl něco open-source, tak zkus Nagios nebo Zabbix, ale to už může být trochu složitější na nastavení. Myslím, že pro začátek ti UptimeRobot stačí a uvidíš, jak ti to bude vyhovovat. Držím palce!

95 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Vojtěch Havlíček

Zdravím, já používám UptimeRobot a jsem s tím spokojený. Je to fakt jednoduchý nástroj, který ti umožní sledovat až 50 serverů na free verzi. Můžeš si nastavit notifikace na email nebo SMS, když něco spadne, což je super. Všechny serverový statusy máš na jednom místě, takže přehlednost je fajn. Pokud hledáš něco s trochou víc funkcemi, tak bych třeba zkusil Pingdom, ale tam už je to placený. Osobně bych doporučil začít s UptimeRobot a uvidíš, jestli to stačí. Je to rychlý, snadný a máš klid na duši, že víš, co se děje s tvými servery.

95 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Eva Jarošová
Serverovny.cz/Články/Monitoring serverů
Nejlepší nástroje pro monitoring serverů: Srovnání a doporučeníObjevte nejefektivnější nástroje pro monitoring serverů, jejich výhody a nevýhody, a získejte doporučení pro různé scénáře.
1000 slov
10 minut čtení
18. 6. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky