Mám server, který neustále přehřívá. Co s tím můžu dělat?
Mám problém se svým serverem, který se neustále přehřívá a já nevím, co s tím. V poslední době jsem si všiml, že teplota procesoru a dalších komponentů stoupá na alarmující úrovně, což mě opravdu znepokojuje. Server je sice umístěný v serverovně, ale i tak to vypadá, že ventilace tam není ideální. Zkoušel jsem zkontrolovat, jestli jsou všechny ventilátory funkční a jestli nejsou nějaké prachové usazeniny, ale i tak se to nezlepšilo. Možná by stálo za to zjistit, jestli mám dostatečné chlazení pro všechny součástky? Uvažoval jsem o přidání dalších chladičů nebo výměně stávajících za výkonnější modely, ale nejsem si jistý, jestli je to vůbec řešení. Je také možné, že by pomohlo umístit server do nějaké jiné části budovy, kde je více vzduchu? Další věc, co mě napadá, je zkontrolovat zatížení serveru a zjistit, jestli není příliš přetížený. Může mít také vliv na přehřívání nastavení BIOSu nebo dokonce samotný operační systém? Vím, že existují různé metody sledování teploty a výkonu komponentů, ale jaké byste doporučili? A co třeba použití vodního chlazení místo klasických chladičů? Vím, že to může být drahé řešení, ale chtěl bych vědět, zda to stojí za to. Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady ohledně toho, jak řešit problém s přehříváním serveru a co všechno bych měl zvážit.