Jak začít s Apache Kafka pro zpracování dat v reálném čase?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak se vlastně dostat k práci s Apache Kafka, pokud chci začít zpracovávat data v reálném čase. Je to pro mě nová oblast a nevím, kde začít. Myslím, že jsem slyšel, že Kafka je skvělá pro streamování dat a umožňuje efektivní zpracování velkého objemu informací, ale jak to celé funguje? Potřebuju nějaké základy, abych pochopil, jak nastavit Kafka cluster a co všechno k tomu potřebuji. Jaké programovací jazyky se nejčastěji používají ve spojení s Kafkou? A co knihovny nebo frameworky, které bych měl mít na paměti? Také bych rád věděl, zda existují nějaké konkrétní příklady nebo tutoriály pro začátečníky, které by mi mohly pomoci lépe pochopit, jak Kafka funguje a jak ji implementovat do nějakého projektu. Jaké jsou nejlepší praktiky pro práci s tématy a spotřebiteli? A co monitorování a správa Kafky? Opravdu se toho bojím, protože mě zajímá výkon a spolehlivost. Je tu někdo, kdo by mohl osvětlit tyto aspekty nebo poskytnout tipy na zdroje a dokumentaci? Děkuji za rady a těším se na vaše odpovědi!