Jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci výkonu streamování s Kafka?
V poslední době se hodně zajímám o Apache Kafka a to, jak ji optimalizovat pro streamování dat. Vím, že je to velmi populární platforma pro zpracování dat v reálném čase, ale mám pocit, že existuje spousta aspektů, které ovlivňují její výkon a efektivitu. Zajímalo by mě, jaké techniky a praktiky používáte pro vylepšení výkonu streamování s Kafka? Jaké nastavení brokerů je nezbytné pro optimalizaci latence a propustnosti? Je dobré mít více partition pro téma nebo je lepší mít méně s vyšším počtem replik? Jak se vypořádat s problémy s backpressure při zpracování velkých objemů dat? A co se týče konfigurace producentů a konzumentů, jaká nastavení vám přinesla nejlepší výsledky? Určitě bych chtěl vědět také, jestli máte nějaké doporučené nástroje pro monitorování výkonu Kafky, abych mohl sledovat, co se děje v reálném čase. Pokud máte nějaké konkrétní příklady nebo zkušenosti, které byste byli ochotni sdílet, byl bych vám moc vděčný. Rád bych se dozvěděl o všech možných trikech a osvědčených praktikách, které by mi pomohly zlepšit výkon naší streamovací architektury.