Serverovny.cz/Fórum/Která cloudová služba je spolehlivější, IBM nebo Oracle?

Která cloudová služba je spolehlivější, IBM nebo Oracle?

Mám dotaz ohledně cloudových služeb a přemýšlím, která z nich je spolehlivější, jestli IBM nebo Oracle. Zajímá mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s oběma těmito platformami. Vím, že obě nabízí široké spektrum služeb a řešení pro podniky, ale mám pocit, že se dost liší v přístupu a technologiích. Jaké máte zkušenosti s jejich dostupností? Co se týče podpory a zákaznického servisu, který z těchto dvou poskytovatelů je podle vás lepší? Slyšel jsem, že IBM má silné zaměření na hybridní cloud a umělou inteligenci, což mě zajímá, ale na druhou stranu Oracle je známý svým výkonem v databázových řešeních. Jak to vidíte vy? Když porovnáte jejich ceny, myslíte si, že se to vyplatí? Jaké mají výhody a nevýhody podle vás? Byl bych rád za jakékoli názory nebo doporučení, protože se snažím rozhodnout pro naši firmu a nechci udělat chybu. Díky moc!

142 slov
1.4 minut čtení
2. 11. 2024
Milan Kratochvíl

Zdravím, mám zkušenosti s oběma platformami a každá má svoje pro a proti. IBM se mi líbí díky hybridnímu cloudu a AI, mají fakt dobré nástroje pro integraci a automatizaci. Jejich podpora byla většinou solidní, ale občas jsem čekal na odpověď delší dobu. Na druhou stranu Oracle má skvělé databázové řešení, výkon je super, hlavně pokud potřebujete něco rychlého a spolehlivého pro velké objemy dat. Ceny se mi zdají trochu vyšší u Oracle, ale záleží, co přesně potřebujete. Když to shrnu, pokud máte víc dat a potřebujete silnou databázi, Oracle může být lepší. Pokud vás zajímají hybridní modely a AI, pak IBM. Záleží na vašich prioritách.

106 slov
1.1 minut čtení
28. 10. 2024
Adam Klíma

Ono to záleží na tom, co vlastně potřebujete. IBM má podle mě super hybridní cloud a AI, ale občas mi přijde, že se to víc zaměřuje na velký korporáty. Na druhou stranu Oracle je fakt silný v databázích a jejich služby jsou rychlé. Měl jsem zkušenost s oběma a co se týče spolehlivosti, tak obvykle šlapou dobře, ale občas mají výpadky. Co se podpory týče, tak Oracle měl docela solidní customer service, IBM může být někdy pomalejší. Cenově se to dá srovnat, ale záleží na tom, co přesně používáte. Pokud potřebujete komplexní řešení a hybridní cloud, jděte do IBM. Když sháníte hlavně databázový výkon a jednoduchost, Oracle bude lepší volba. Každopádně si udělejte vlastní testy nebo trial verze, to vždycky pomůže!

121 slov
1.2 minut čtení
12. 12. 2024
Blanka Křížová

Záleží na tom, co přesně potřebujete. IBM má fakt dobré řešení pro hybridní cloud a AI, takže pokud se na to soustředíte, může být lepší volba. Mají taky skvělé nástroje pro analýzu dat a integraci s různými platformami. Co se týče dostupnosti, tak za mě fakt spolehliví jsou, ale občas můžou mít výpadky jako každý jiný.

Oracle je jasná jednička ve světě databází, pokud potřebujete silný výkon a škálovatelnost, tak tady asi nešlápnete vedle. Jejich cloud služby jsou sice o něco dražší, ale výkon to vyváží.

Podpora? No, to je různé. Někdo říká, že Oracle má lepší zákaznický servis, ale zase jsem slyšel stížnosti na dlouhé čekací doby. Takže bych si to zjistil předem.

Celkově, jestli hledáte stabilní hybridní řešení a AI funkce, jděte do IBM. Ale pokud potřebujete silné databázové řešení a nebojíte se vyšší ceny, Oracle může být ta pravá volba. Rozhodně si udělejte analýzu podle vašich potřeb.

159 slov
1.6 minut čtení
1. 1. 2025
Aleš Brabec
Serverovny.cz/Články/Cloudové řešení
Výkon a spolehlivost: Jak porovnat cloudové služby od IBM a Oracle?V tomto článku se podíváme na výkon a spolehlivost cloudových služeb od IBM a Oracle, abychom zjistili, která platforma lépe vyhovuje potřebám firem.
1000 slov
10 minut čtení
18. 4. 2024
Ing. Andrea Veselá, MBA
Přečíst článek
Podobné otázky