Jak zabezpečit server proti DDoS útokům a co na to potřebuji?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně zabezpečit server před těmi DDoS útoky, o kterých se teď hodně mluví. Je jasné, že pokud máte nějaký online projekt, tak je to dost důležité téma. Rád bych věděl, co všechno je potřeba udělat, abych ochránil svůj server před tímto typem útoku. Zajímá mě, jestli existují speciální nástroje nebo služby, které mi s tím pomůžou. Taktéž by mě zajímalo, zda musím investovat do nějakého hardware nebo stačí jen software řešení. Kdyby někdo mohl přiblížit i to, jaké jsou nejlepší praktiky v oblasti konfigurace serveru, byl bych moc vděčný. Jaké typy firewallů byste doporučili? A co třeba CDN? Může to opravdu pomoci snížit dopad DDoS útoků? Je dobré mít nějaký plán pro případ, že by k útoku přece jen došlo? Jaké kroky udělat poté, co zjistím, že jsem pod útokem? Myslím si, že by to mohlo být užitečné nejen pro mě, ale i pro další lidi, kteří mají podobné otázky. Takže prosím, pokud má někdo zkušenosti s ochranou serverů před DDoS útoky nebo zná nějaké konkrétní tipy a triky, budu rád za každý příspěvek. Jak jste na tom vy? Co vám fungovalo a co ne? Díky moc za pomoc!