Co dělat, když mi server pořád padá a nevím proč?
Mám takový problém, který mě trápí už delší dobu. Můj server, na kterém běží webová aplikace, se neustále zhroutí a já nemám ponětí, co se děje. Vždycky, když si myslím, že jsem to vyřešil, tak se to stane znova. Zkoušel jsem kontrolovat logy, ale tam se mi nedaří najít nic konkrétního. Někdy to vypadá, že je to problém s přetížením, ale občas se to stane i ve chvílích, kdy mám pocit, že je server v klidu. Mám nastavený monitoring výkonu a nějaké základní upozornění na výpadky, ale to mi moc nepomáhá, protože když server spadne, tak není ani čas to zachytit. Přemýšlel jsem o upgradu hardware nebo změně poskytovatele hostingu, ale to mi přijde jako takové zoufalství. Nehledě na to, že mám v serveru hodně kritických dat a nemůžu si dovolit ztrátu informace nebo delší výpadek. Co byste doporučili? Je možné najít příčinu těchto pádů bez nutnosti kompletního přechodu na jinou platformu? A co třeba optimalizace aplikace? Nemám zkušenosti s tímhle a zdá se mi to jako něco složitého. Je tu někdo, kdo měl podobný problém a vyřešil ho? Jaké kroky jste udělali? Jak zjistit, zda je problém v serverovém hardwaru nebo softwaru? Vím, že se tu řeší hodně různých věcí ohledně serverů a administrace, tak doufám, že mi někdo poradí. Díky moc za jakoukoli pomoc!