Jaký je rozdíl mezi Dropboxem a OneDrivem?
Před pár dny jsem začal uvažovat o cloudovém úložišti a narazil jsem na dvě velké jména, která se mi pořád pletou, a to jsou Dropbox a OneDrive. Mám takový pocit, že obě služby nabízejí podobné funkce, ale přece jen bych rád věděl, jaké jsou hlavní rozdíly mezi nimi. Když se podívám na Dropbox, zdá se mi, že je více zaměřený na uživatelskou přívětivost a sdílení souborů, ale pak slyším o OneDrivu a jeho propojení s Microsoft Office, což zní jako velká výhoda pro lidi, co používají tyhle aplikace. Co mě ale zajímá víc, jsou limitace úložného prostoru, cenové plány a jak je to vlastně s bezpečností dat v obou službách. Je Dropbox spolehlivější nebo má OneDrive nějaké skryté triky? Jak to máte vy, co používáte? Který z těchto dvou systémů byste doporučili pro běžného uživatele, který si chce jen ukládat fotky a dokumenty? A co když bych chtěl něco víc, třeba možnost spolupráce na projektech nebo integraci s jinými aplikacemi? Vím, že každý má jiné preference a potřeby, ale zajímalo by mě vaše osobní zkušenosti s těmito aplikacemi. Děkuji předem za všechny tipy a rady!