Serverovny.cz/Fórum/Které funkce Dropboxu a OneDrivu jsou nejlepší?

Které funkce Dropboxu a OneDrivu jsou nejlepší?

Zajímá mě, které funkce Dropboxu a OneDrivu jsou ty nejvíc užitečné. Vím, že oba tyto cloudové úložiště mají spoustu možností a funkcionalit, ale prostě nevím, co bych měl vyzkoušet nebo na co se zaměřit. Mám pocit, že obě platformy nabízejí něco jiného a možná i něco, co by mi mohlo ušetřit hodně času při práci s dokumenty a soubory. Například slyšel jsem, že Dropbox má skvělou možnost sdílení souborů a synchronizace mezi zařízeními, ale nevím přesně, jak to funguje v praxi. Na druhé straně jsem slyšel, že OneDrive se skvěle integruje s Office aplikacemi, což by pro mě bylo také užitečné. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jaké funkce považujete za nejlepší? Které z nich vám usnadnily práci nebo se vám osvědčily? Rád bych slyšel názory a tipy od vás, protože se v tomhle moc neorientuji a potřeboval bych nějaký přehled o tom, co by mi mohlo maximálně pomoci.

147 slov
1.5 minut čtení
16. 7. 2023
Dana Žemličková

Dropbox má hodně super funkcí, co se týká sdílení. Můžeš snadno posílat odkazy na soubory nebo složky a nastavit oprávnění, takže můžeš kontrolovat, kdo co může dělat. Synchronizace mezi zařízeními je fakt skvělá, jakmile to nastavíš, tak ti to vše běží na pozadí a nemusíš se o nic starat.

OneDrive je zase pecka pro ty, co používají Office. Integrace s Wordem, Excelem a dalšími aplikacemi ti dovolí ukládat dokumenty přímo na OneDrive a sdílet je bez problémů. Taky máš možnost automatického zálohování fotek z mobilu, což se hodí.

Obě platformy mají svoje plusy a mínusy, vyzkoušel bych obě a zjistil, co ti víc sedne. Ať už jde o sdílení nebo práci s dokumenty, určitě ti to ušetří čas a usnadní organizaci práce.

121 slov
1.2 minut čtení
17. 3. 2024
Radek Krejčík

Takže, co se týče Dropboxu, určitě bych vyzdvihl jeho sdílení souborů. Můžeš snadno poslat odkaz na soubor nebo složku komukoli, i když nemá účet. To je super pro spolupráci. Také synchronizace mezi zařízeními je rychlá a bezproblémová – mám to na telefonu, tabletu i počítači a všechno se mi sype jak má. Pak ještě mají funkci „Dropbox Paper“, což je něco jako online poznámkový blok, ideální pro brainstorming a týmové projekty.

Na druhou stranu OneDrive má tu výhodu, že se skvěle integruje s Microsoft Office. Upravuješ Word, Excel a PowerPoint přímo v cloudu, což hodně usnadňuje práci. A pokud už používáš Windows, tak je to vlastně součást systému, takže se to intuitivně ovládá. Další fajn věc jsou možnosti automatického zálohování fotek a videí z mobilu – nemusíš na to ani myslet.

Takže asi záleží na tom, co víc potřebuješ. Pokud jde o jednoduché sdílení a přístup k souborům odkudkoli, jdi do Dropboxu. Když jsi víc v ekosystému Microsoftu a potřebuješ pracovat s dokumenty, OneDrive bude lepší volba.

165 slov
1.7 minut čtení
3. 8. 2022
Milena Koubová

Oba služby mají svoje plusy, záleží na tom, co přesně potřebuješ. Dropbox je fakt super na sdílení souborů a synchronizaci, můžeš snadno posílat odkazy na soubory nebo složky a lidi si je můžou stáhnout bez nutnosti mít účet. Synchronizace mezi zařízeními funguje skvěle, takže když něco upravíš na počítači, okamžitě se to aktualizuje i na mobilu nebo tabletu.

Na druhou stranu OneDrive je ideální, pokud používáš Office. Můžeš rovnou editovat dokumenty v Wordu nebo Excelu online a všechny změny se ti ukládají přímo do cloudu. Integrace s Windows je taky fajn, když si to nastavíš, tak se ti soubory ukazují přímo ve File Exploreru.

Je to fakt o tom, co děláš víc – jestli potřebuješ hlavně sdílet a spolupracovat s lidmi, tak jdi do Dropboxu. Ale pokud jsi hodně v Office ekosystému, OneDrive bude asi lepší volba. Obě mají svoje zdarma verze, tak si je klidně vyzkoušej a uvidíš, co ti sedne víc.

153 slov
1.5 minut čtení
26. 8. 2022
Magdaléna Urbanová
Serverovny.cz/Články/Cloudové řešení
Cloudové úložiště: Srovnání funkcí a cen mezi Dropboxem a OneDrivePodrobný článek porovnávající cloudové úložiště Dropbox a OneDrive. Zaměřuje se na jejich funkce, ceny a praktické rady pro uživatele.
1000 slov
10 minut čtení
11. 2. 2020
Bc. Tomáš Němec
Přečíst článek
Podobné otázky