Jak mohu zlepšit latenci na svém serveru?
Mám takový problém se svým serverem, který se mi zdá být dost pomalý a latence je občas fakt šílená. Když se pokouším načíst stránky nebo provádět nějaké operace, tak cítím, že to trvá dýl, než by mělo. Hlavně když hrajeme online hry nebo používáme nějaké aplikace, tak to jde strašně pomalu. Zkoušel jsem různé věci jako restartování serveru nebo kontrolu připojení k internetu, ale pořád to není ono. Zajímalo by mě, jakým způsobem bych mohl optimalizovat latenci. Je to třeba o hardwaru, nebo spíš o nastavení sítě? Měnil jsem už nějaké parametry na routeru, ale nevím, jestli to mělo nějaký vliv. Také jsem slyšel o různých technologiích jako CDN nebo optimalizace DNS, ale nejsem si úplně jistý, jak to všechno funguje a jestli to může pomoct mojí situaci. Uvažoval jsem i o změně poskytovatele internetu, ale nevím, jestli je to vůbec nutné nebo to vyřeším jinak. Zkrátka, co byste doporučili? Jaké jsou nejefektivnější způsoby, jak snížit latenci a zlepšit celkovou odezvu serveru? Díky moc za jakékoliv rady!